logo BCGMS

analyse van het groeiseizoen binnen handbereik

Via indicatoren die zijn afgeleid van meteorologische en satellietgegevens, landbouwstatistieken en veldwaarnemingen door deskundigen, biedt BCGMSweb u alle nodige instrumenten om de evolutie van het huidige groeiseizoen te analyseren, het te vergelijken met voorgaande jaren en de mogelijke impact op de opbrengsten in te schatten.

Een zicht vanuit de satellieten

Vegetatie-indices en biofysische variabelen van satellieten (SPOT-VGT, PROBA-V, Sentinel-3) volgen voortdurend de groei en ontwikkeling van gewassen. Niets ontsnapt aan hen!

raadpleeg de gegevens

Indicatoren
om u dagelijks te helpen

Generieke maar ook gewasspecifieke agrometeorologische indicatoren, gedefinieerd in belangrijke fenologische stadia en berekend over 30 jaar!

  • Monitoring van uw omgeving

    Statistische gegevens waarmee de ontwikkeling van oppervlakten, opbrengsten en producties over meer dan 40 jaar kan worden gevolgd en zo het effect van klimaatveranderingen of van een beleid kan worden belicht en gekwantificeerd. Dit alles zonder de seizoensgebonden opbrengstprognoses voor het lopende jaar te vergeten!

Agrometeorologische berichten

Informatie over de teeltomstandigheden en de ontwikkeling daarvan wordt ten minste drie keer per jaar samengevat en gepubliceerd in agrometeorologische bulletins, en dat al twee decennia lang. Deze bulletins zijn gebaseerd op veldwaarnemingen van onze partnerloodsen en technische centra en vormen een schat aan informatie. Aarzel niet om u in te schrijven om ze per e-mail te ontvangen. Deze bulletins staan ook op het platform.

Toegang tot berichten

Een multidisciplinair wetenschappelijk team...

...ondersteund door effectieve technische partners

Met de steun van het Federaal Wetenschapsbeleid BELSPO

...ondersteund door effectieve technische partners

bcgms@cra.wallonie.be